Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Poëzie en Fantasie


Expositie Christiana van Lammeren en Marijke van Ewijk


Opening zondag 15 juli om 15.00 uur


De expositie loopt van zondag 15 juli t/m zondag 26 augustus

Openingstijden: zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur
Ook op afspraak

Christiana van Lammeren (1990) studeerde in 2013 af aan Academie Minerva in Groningen en woont en werkt in Haarlem.
Met oog voor kleine dagelijkse gebeurtenissen in haar omgeving construeert ze met haar aquarellen ontvankelijke tere beelden. Beelden om te verzachten en om de ogenschijnlijke kleinigheid van een herinnering of momentopname heel even tot je te laten spreken. De werken tonen een tijdelijke verstilling, een korte glimp van wat ervoor is geweest en een vertrouwde aanname van wat er nog gaat komen. De aquarellen komen geruststellend over als een schets naar een intieme herinnering.
Het is dit vergankelijke en invoelbare karakter dat in al haar werk een belangrijke rol speelt. In haar schilderijen legt ze daarvoor de nadruk op vele nuances en kleurschakeringen die bij bloemen en planten aanwezig zijn. De tactiliteit en stofuitdrukking van een blad of de huid van een hand wordt met veel aandacht tot uitdrukking gebracht.
Door middel van vele transparante verflagen geeft ze een verfijnde weergave van planten en beoogt ze zo het breekbare karakter van deze beeldelementen weer te geven.
Het werk van Christiana van Lammeren kan ontstaan vanuit een gedicht of een ontmoeting.
De bloemen en planten in haar opstellingen dienen als metafoor voor het aangaan van een verbinding met het kleine, onze omgeving of iets wat in eerste instantie over het hoofd wordt gezien.

 

 

Marijke van Eijk (1950) houdt zich bezig met diverse genres en technieken, zoals portretten, pastels, olieverfschilderijen, muurschilderingen (binnen en buiten), assemblages en objecten.
Kunst betekent voor haar het creëren van nieuwe perspectieven, die tot stand komen door het oproepen va n herinneringen
Vanaf de kunstacademie probeert zij zich steeds opnieuw los te maken van wat zij geleerd heeft, zowel wat betreft de technieken en in het zien. De beelden ontstaan vanuit de spanning tussen fantasie en werkelijkheid.
Reizen door Azië en Zuid-Amerika leverden haar inspiratiebronnen op. De architectuur en levensstijl van andere culturen fascineren haar.
Dagboeken met teksten en schetsen worden als ondersteuning hierbij gebruikt. Door contrastrijk kleurgebruik en realistische vormen ontstaat de sfeer van het werk. Herinneringen en emoties spelen een grote rol bij het bepalen van de vormen en kleuren in haar werk.

vgel vis expo fabriek